Cineclub Vilafranca inicia un programa per oferir sessions de cine gratuïtes al Kubrick a les escoles i instituts de la comarca

Cineclub Vilafranca inicia un programa per oferir sessions de cine gratuïtes al Kubrick a les escoles i instituts de la comarca

26/09/2022 | CineClub Vilafranca

Aquest curs escolar Cineclub Vilafranca engega un programa educatiu per oferir sessions de cinema a totes les escoles i instituts de la comarca, de manera gratuïta tant per als centres com per a les famílies. Les projeccions es faran al cinema Kubrick, gestionat actualment per l’entitat. El projecte té el suport econòmic de la Fundació Pinnae, que l’ha seleccionat com un dels projectes Impuls pel Territori 2022.

Segons el president de Cineclub Vilafranca, Jaume Felipe, el projecte “vol destacar el valor pedagògic de les pel·lícules, reflexionant i debatent al voltant dels temes que s’hi tracten i fer créixer els alumnes com a espectadors amb esperit crític”. Per la seva banda, el president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha destacat que “el projecte ens va semblar molt interessant, perquè les pel·lícules escollides motiven el debat, fet que és enriquidor, i són una altra manera d’entendre el cinema. La gent jove mira les pel·lícules a la televisió, els ordinadors o els mòbils, però el millor és fer-ho a una sala de cinema”.

Com han apuntat Anna Magallón (una de les responsables del projecte) i Pablo Sancho (programador de l’entitat), entre les pel·lícules que es podran veure hi ha El club de los poetas muertos, Wonder, Especiales, El poder del perro, El lobo y el león, El viaje de Chihiro, o West Side Story.

Els alumnes de les escoles i instituts que ho demanin podran visionar els films proposats pel Cineclub al cinema Kubrick, en horari lectiu els dijous al matí, i posteriorment debatre a l’aula els temes proposats amb l’acompanyament d’un dossier pedagògic realitzat per l’entitat. Els films es projectaran cada quinze dies. Hi haurà quatre propostes per a cada cicle escolar (inicial, mitjà, superior, ESO i batxillerat), fet que suposa un total de 20 sessions al llarg del curs.

Amb aquest projecte Cineclub Vilafranca també vol reforçar la seva aposta pel cinema com a eina educativa i per la creació de nous públics.