Cineclub Vilafranca estrena "Un cel del plom" al Kubrick en companyia del director de la pel·lícula sobre Neus Català

Cineclub Vilafranca estrena "Un cel del plom" al Kubrick en companyia del director de la pel·lícula sobre Neus Català

25/04/2023 | CineClub Vilafranca

Un cel de plom, basada en la vida de Neus Català i una de les pel·lícules catalanes més esperades, s’estrena aquest divendres 28 d'abril al Kubrick Cinema (gestionat per Cineclub Vilafranca), de manera simultània amb altres cinemes del país. Per acompanyar l’estrena, el director de la pel·lícula Miquel Romans serà a Vilafranca el dissabte 29 d’abril per presentar les dues sessions del dia (18h i 20.45h) i per participar en un col·loqui obert al pùblic després de la sessió de les 18h.

Un cel de plom, una adaptació lliure del llibre homònim de Carme Martí, explica l'extraordinària vida de Neus Català, supervivent del camp d'extermini nazi de Ravensbrück. És el debut com a director de Miquel Romans i està protagonitzada per Nausicaa Bonnín (Tres dies amb la família, La llum d'Elna), que es posa a la pell de la històrica dona. És una història de superació, absències i lluita per la memòria, una història de dones lluitadores i somiadores.

El 1945, amb l’alliberació dels camps nazis, Neus Català, jove republicana feminista, retorna a França després d’haver viscut empresonada per l’exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida en llibertat, rememora els fets viscuts un any abans, quan un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia.

Tots els horaris a:

http://www.cineclubvila.cat/ca/cartellera/un-cel-de-plom-cinema-kubrick/790