Cineclub Vilafranca acull la tercera edició del festival IMPACTE!

Cineclub Vilafranca acull la tercera edició del festival IMPACTE!

03/05/2023 | CineClub Vilafranca

La tercera edició del festival IMPACTE! arriba a Vilafranca de la mà de Cineclub i el servei d’Igualtat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.

La Sala Zazie-Casal acollirà tres projeccions d’un festival que se celebra a diferents poblacions catalanes del 3 al 21 de maig. Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el festival IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya mira cap al futur i vol Repensar els Drets Humans mitjançant el cinema. Així la programació de la tercera edició s’articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels anys i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa.

A Vilafranca es podran veure tres pel·lícules:

Dimecres 10 de maig a les 6 de la tarda es projectarà L’avís al mur, un film que parteix d’un tràgic episodi de la història d’Ucraïna, la massacre de jueus a Babi Iar el 1941, i que es va acabar de filmar poc abans de la invasió russa que va provocar l’actual guerra que ha trencat amb la idea idíl·lica d’Europa.

Dijous 11 de maig a les 6 de la tarda serà el torn d'Extraordinarias: unidas en la neurodiversidad, un documental xilè que comparteix l’experiència de nou dones autistes a la recerca del seu reconeixement.

Dissabte 13 de maig a les 6 de la tarda veurem Els negociadors. Com construir la pau, un documental que ofereix una mirada inquisitiva a la identitat i evolució dels mediadors i mediadores que busquen solucions als conflictes armats del segle XXI. Quatre històries de negociació amb protagonistes a Colòmbia, Mèxic, Noruega, Bòsnia i Hercegovina i Sudan del Sud.

La programació de l'IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya es completa amb 35 pel·lícules (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) que es desplegarà presencialment per tot el territori a les seus de Barcelona (Cinemes Girona), Girona (Cinema Truffaut), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també online a Filmin amb una selecció de llargmetratges i a la web d'IMPACTE! amb tots els curtmetratges.