Cineclub Vilafranca enceta els actes pel seu 55è aniversari amb la projecció de "El Exorcista"

Cineclub Vilafranca enceta els actes pel seu 55è aniversari amb la projecció de "El Exorcista"

31/10/2023 | CineClub Vilafranca

El 28 d’octubre de 1968 Cineclub Vilafranca va començar la seva trajectòria amb la projecció de Zazie en el metro, de Louis Malle, film que dona nom a una de les dues sales que gestiona l’entitat.

L’elecció de El Exorcista respon a la voluntat de voler fer un homenatge a aquest film clàssic de terror (primer a ser nominat a l’Oscar a la millor pel·lícula) que ha celebrat enguany el seu 50è aniversari. Alhora, vol ser també un homenatge al seu director, William Friedkin, que va morir el passat 7 d’agost a l’edat de 87 anys.

A més, en els pròxims mesos, Cineclub Vilafranca té previst organitzar diferents actes:

  • Al mes de gener es presentarà el llibre commemoratiu sobre el 55è aniversari de Cineclub Vilafranca amb 55 textos escrits per membres del cineclub, persones vinculades a l’entitat i cinèfils i espectadors habituals.
  • Al mes de febrer està prevista una col·laboració amb el Cicle Festiu de Vilafranca amb motiu del Carnaval de Vilafranca.
  • Com a novetat, durant el primer trimestre de 2024, es lliurarà per primera vegada el Premi Bogart Vilafranca, un premi honorífic a la personalitat cinematogràfica de l’any que neix amb vocació de ser un reconeixement anual.
  • Al mes de juny, Vilafranca acollirà les XIX  Jornades del Cineclubisme Català, organitzades conjuntament amb la Federació Catalana de Cineclubs.
  • Al mes d’agost, es durà a terme una celebració pel 30è aniversari de la inauguració del Cinema Kubrick.

Donarem més detalls de cada acte en aproximar-se les dates de cada un d’ells.