Cineclub Vilafranca reprèn el programa educatiu per oferir cinema gratuït al Kubrick a les escoles i instituts de la comarca

Cineclub Vilafranca reprèn el programa educatiu per oferir cinema gratuït al Kubrick a les escoles i instituts de la comarca

16/10/2023 | CineClub Vilafranca

El pròxim 25 d’octubre Cineclub Vilafranca engegarà una nova edició del programa educatiu que es va iniciar l’any passat, amb l’objectiu d’oferir sessions de cinema a totes les escoles i instituts de Vilafranca i de la comarca, de manera gratuïta tant per als centres com per a les famílies.

Les sessions van adreçades a alumnes des de 1r de Primària fins a 2n de Batxillerat i es faran al Kubrick Cinema (gestionat per Cineclub Vilafranca) durant tot el curs escolar i fins al 22 de maig de 2024. Les projeccions es faran en horari lectiu els dimecres al matí, normalment a les 10.30h.

Entre les pel·lícules que es podran veure hi ha títols d’animació com Elemental o El meu veí Totoro, cinema català com Pa negre, clàssics com Gladiator o el documental penedesenc Tallant el cel.

Si algun centre educatiu està interessat en el programa pot contactar amb Cineclub Vilafranca a través del correu electrònic programaeducatiuccv@gmail.com.

Per a Cineclub Vilafranca aquest és un projecte clau, perquè reforça l’aposta pel cinema com a eina educativa i per la creació de nous públics. Creiem en el cinema com a vehicle d’expressió artística i de difusió d’idees i sentiments diversos. I també en el valor pedagògic de les pel·lícules. Amb aquest objectiu, abans de la sessió, Cineclub Vilafranca oferirà als alumnes assistents la fitxa tècnica i sinopsi de la pel·lícula, i als professors un dossier didàctic amb propostes de treball relacionades amb el tema, idea, o sentiment que pugui reflectir cada proposta. Un cop passat un temps de la sessió, un dinamitzador cultural es posarà en contacte amb cada centre escolar per tal de fer una trobada en comú i conèixer els aspectes treballats amb els docents.

Sessions especials per a Batxillerat

Per als alumnes de Batxillerat, el programa educatiu també proposa unes sessions especials de descoberta del cinema a càrrec de professors d’escoles de cinema (ESCAC, La Casa del Cine, Escola de Cinema de Reus). Les sessions consten d'una classe magistral en què s’explica com es fan les pel·lícules, acompanyada del visionat d’un títol que exemplifica la matèria o l’ofici del qual tracta. L’objectiu no és només descobrir el funcionament intern d’una producció, sinó també despertar possibles vocacions cinematogràfiques.

El programa educatiu va néixer l’any passat amb el suport econòmic de la Fundació Pinnae, que el va seleccionar com un dels projectes Impuls pel Territori 2022. Aquesta temporada des de Cineclub Vilafranca (entitat en conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca) s’estan explorant altres vies per finançar el projecte.