Presentació de la FilmoXarxa

Presentació de la FilmoXarxa

19/05/2022 | Cineclub Vilafranca

Cineclub Vilafranca acull aquest dissabte 21 de maig a les 18.00 h, en un acte gratuït i obert a tothom, la presentació del nou catàleg de FilmoXarxa, un projecte de la Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs que arriba a 24 cineclubs de tot Catalunya.

La sessió serà un homenatge al dibuixant i historietista Miguel Gallardo, recentment desaparegut, amb la projecció de María y yo (Félix Fernández de Castro, 2010), adaptació del còmic homònim de Gallardo sobre la seva relació amb la seva filla autista. El film forma part del nou catàleg de la FilmoXarxa, que ofereix una trentena de títols de cinema internacional contemporani inèdit aquí, cinema català recent i Bàsics del cinema català procedents de l’arxiu de la Filmoteca.

Homenatge a Miguel Gallardo

Participaran en la presentació Esteve Riambau (director de la Filmoteca de Catalunya) i Olga Iglesias (coordinadora de la Federació Catalana de Cineclubs).

La presentació i el col·loqui de María y yo comptarà amb col·laboradors de Miguel Gallardo i experts en la seva obra: Roser Messa, historiadora de l’art i comissària de l’exposició d’homenatge a Miguel Gallardo al darrer Saló del Còmic de Barcelona, Sílvia Valls, col·laboradora de Miguel Gallardo, i Jaume Vidal, periodista, expert en còmic i membre de la Comissió del Còmic de la Generalitat de Catalunya.

El catàleg de FilmoXarxa té com a objectiu fer accessible arreu de la geografia catalana un seguit de pel·lícules subtitulades al català que han tingut poca visibilitat als circuits habituals de distribució comercial. Aquest 2022 s’hi han incorporat 9 títols internacionals inèdits, 2 documentals catalans, 3 pel·lícules de distribució recent a Catalunya i Le plaisir, de Max Ophüls, un clàssic ineludible per (re)descobrir a la gran pantalla, que juntament amb els Bàsics de la col·lecció de l’arxiu de la Filmoteca ,completen un catàleg d’una trentena de films que es posen a disposició dels 24 cineclubs adherits d’arreu de Catalunya adherits actualment.

La selecció dels films, fruit de la col·laboració entre diferents entitats que treballem per la divulgació del cinema al nostre territori, posa de manifest la riquesa del llenguatge cinematogràfic actual i ens apropa a estètiques, temàtiques i realitats socials diverses i canviants: naturalesa, erotisme, fantasia, migració, treball o cinefília són alguns dels motius del catàleg actual, que també proposa alguns títols representatius de l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya per continuar gaudint del patrimoni cinematogràfic català, des dels seus orígens i fins avui.

Alguns dels títols que ofereix el nou catàleg es podran veure pròximament a Vilafranca del Penedès..