El Cicle NU de Jazz Club Vilafranca a la Sala Zazie

El Cicle NU de Jazz Club Vilafranca a la Sala Zazie

16/05/2022 | Cineclub Vilafranca

El Cicle Nu (Cicle de música i vins de mínima intervenció) vol ser un espai polièdric, on s’hi puguin fusionar altres matèries. Perquè el Jazz mateix és una fusió de músiques. I per a compartir arts i experiències amb aquesta fusió, s’ha cercat la complicitat d’altres entitats de la Vila. Perquè ni el Jazz ni la Música no tenen cap vocació individual, ni molt menys individualista.

Des de Cine Club Vilafranca acompanyem a Jazz Club Vilafranca en el seu camí cap a la difusió del Jazz, ajudant-los i assessorant-los en la sessió de cinema que tindrà lloc el dimecres 18 de maig a les 20 h. amb la projecció d’“Ascensor para el cadalso”. On descobrirem el paper importantíssim que sempre ha tingut l’anomenat 7è art en la història del Jazz.

Amb una banda sonora de Miles Davis, enregistrada una matinada de desembre de 1957, en una sessió gairebé improvisada mentre els músics visualitzaven fragments del film. A banda de Davis a la trompeta, formaven el grup Barney Wilen al saxo, René Urtreger al piano, Pierre Michelot al contrabaix i Kenny Clarke a la bateria. Es tracta d’una experiència absolutament determinant per a la música futura del trompetista, perquè va significar una mena de descoberta associada a l’expressivitat de la sordina Harmon. Un recurs que Miles Davis va utilitzar abastament en els seus projectes, inclòs el monumental “Kind of Blue” de 1959.

Després de la sessió hi haurà un tast a càrrec de Joan Rubió.

Preu únic: 3,90 €. Els socis de Jazz Club Vilafranca i Cine Club Vilafranca tenen accés gratuït.