L’Espai Cultural Fòrum Berger programarà cinema català del Cicle Gaudí

L’Espai Cultural Fòrum Berger programarà cinema català del Cicle Gaudí

12/04/2022 | Cineclub Vilafranca

S’ha formalitzat un conveni de col·laboració entre la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Acadèmia del Cinema Català, per portar el Cicle Gaudí a Vilafranca del Penedès.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català consistent en una xarxa estable de sales a Catalunya que projecten 10 pel·lícules l’any, una cada mes, a prop d’un centenar de poblacions de tot el territori. Aquesta iniciativa ofereix una producció de qualitat i produïda amb recursos i/o talent catalans, adaptada a tots els públics.

La cartellera del Cicle Gaudí sorgeix fruit de la selecció acurada de l’Acadèmia Catalana del Cinema, formada per un comitè d’experts independent procedents de diversos àmbits del sector.  Moltes d’elles han estat guardonades als premis Gaudí  i,  seleccionades i premiades,   en els principals festivals de cinema de l’estat espanyol  i d’àmbit internacional. 

El projecte arriba a Vilafranca del Penedès a través de la Fundació Pinnae que equiparà el seu auditori Fòrum Berger Balaguer amb una pantalla cinematogràfica per projectar les pel·lícules en alta definició.

La voluntat de la Fundació Pinnae amb aquest nou projecte és apropar la cultura km. zero a la població, cohesionar la ciutadania i generar nous espais de trobada per fomentar un hàbit de consum de proximitat, prestigiant la cinematografia catalana, a la mà del Cine Club Vilafranca com a complement de la seva actual programació de cinema.

Aquest projecte també pretén incentivar més públic al cinema, aportant una segona estrena en la vida comercial de cada pel·lícula i oferint una opció més d’oci cultural i de promoció de la cultura audiovisual a uns preus assequibles i molt ajustats que fan més accessible la cultura a través del cinema.

El Cicle Gaudí inicia la seva trajectòria a Vilafranca del Penedès el proper diumenge 24 d’abril de 2022 a les 18 hores al Fòrum Berger Balaguer amb la pel·lícula MEDITERRÁNEO dirigida per Marcel Barrena.

El film ha estat recentment reconegut amb 4 guardons en els XIV Premis Gaudí i 3 en els Premis Goya. MEDITERRÁNEO comença l’any 2015 quan l’Òscar i el Gerard, viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat en les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen que milers de persones arrisquen les seves vides cada dia creuant la mar fugint de conflictes armats en condicions precàries. No obstant això, ningú fa res per salvar les seves vides. Al costat d’altres membres de l’equip, lluitaran per donar suport a persones que el necessiten. Una història basada en fets reals sobre el naixement de Proactiva Open Arms.

Les entrades ja es podran adquirir a partir del divendres 8 d’abril al portal online de venda d’entrades www.topticket.cat o bé a la taquilla del Fòrum Berger en el seu horari d’obertura habitual.

Des del seu naixement, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, passant de les 12 sales amb què va començar el 2016 a la província de Barcelona, al centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i altres territoris.

La Fundació Pinnae porta el Cicle Gaudí a Vilafranca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Cine Club Vilafranca i l’Acadèmia del Cinema Català. Una aposta de futur per promoure la dinamització cultural i social, d’acord amb els objectius de la Fundació Pinnae destacant, en aquest cas, la cultura com a factor generador de valors al territori.