Les sales de Vilafranca tornaran a acollir el Most Festival en la seva XI edició

Les sales de Vilafranca tornaran a acollir el Most Festival en la seva XI edició

29/10/2022 | CineClub Vilafranca

L’onzena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi és a punt de començar. Del 3 al 13 de novembre, la sala Zazie – Casal, el Cinema Kubrick, l’Auditori Municipal i l’Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès acolliran les projeccions d’un festival que promet tornar-nos a oferir dies intensos de trobades, tastos i premis.

El festival arrencarà al Cinema Kubrick el proper dijous 3 de novembre a les 20:00h amb la projecció de El viaje de Julieta, documental dirigit per Pancho García Matienzo sobre la vida de l’actriu de Julieta Serrano, que rebrà el Premi Honorífic en una gala inaugural presentada per la també actriu Tània Sarrias. El documental compta, entre altres, amb intervencions de Pedro Almodóvar, Héctor Alterio, Ana Belén, Rossy de Palma, Carme Elias, Núria Espert, Cayetana Guillén Cuervo i Marisa Paredes.

A la secció Gran Reserva del festival, d’altra banda, es podran veure un total de sis pel·lícules, dues d’elles projectades per primer cop en territori català, i entre les quals podem trobar algunes de les novetats cinematogràfiques més esperades de la temporada.

Els títols que integren aquesta secció són els següents: la prèviament esmentada El viaje de Julieta, film inaugural del festival; la japonesa Small, Slow but Steady, de Shô Miyake, que tindrà la seva projecció el proper dissabte 5 de novembre a les 22:00h; l’esperada La Maternal, de la guanyadora del Goya Pilar Palomero, que es veurà el diumenge 6 de novembre a les 20:00h; el documental Les années Super 8, dirigit per la recentment guanyadora del Premi Nobel de Literatura Annie Ernaux, que es projectarà el divendres 11 de novembre a les 21:00h; la també francesa Abrázame fuerte, dirigida per l’actor Mathieu Amalric, programada pel dissabte 12 de novembre a les 21:30h; i la catalana Suro, de Mikel Gurrea, que el propi director vindrà a presentar i clourà el festival en una gala conduïda pel periodista Xavier Graset el diumenge 13 de novembre a les 19:00h.

Pel que fa a la secció Brot, el ja tradicional concurs de curtmetratges del Most Festival, es duran a terme quatre sessions: els dies 4, 9, 10, 11 i 12 de novembre. Les tres primeres, amb projeccions de curtmetratges a competició seleccionats pels membres de CineClub Vilafranca, tindran lloc al Cinema Kubrick a les 20:00h. L’última, que tancarà el concurs, es celebrarà a la Sala Zazie – Casal.

Finalment, la secció Collita del Most, dedicada a les produccions internacionals més recents en matèria del vi, oferirà un ampli ventall de temes que van des de problemàtiques socials relacionades amb el sector del vi, la feina -sovint oblidada- de les dones a la vinya, Geòrgia com a país convidat d’aquesta edició del festival i pioner en producció de vi, o el paper del vi en el conflicte bèl·lic del Líban, entre molts altres.

Més informació a www.mostfestival.cat