EnFemme: la realitat del cross-dressing

EnFemme: la realitat del cross-dressing

22/06/2018

El documental, dirigit per Alba Barbé, pretén sensibilitzar, informar i difondre la realitat del cross-dressing i de les dones transgèneres entre el públic general. Cerca donar resposta a realitats socials emergents i promoure el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere a la Vila, per tal de caminar cap a una vida lliure d’estigmes i violència. El documental proposa una nova visió de les fronteres del gènere i compta amb el suport de la comunitat transgènere de Catalunya i d'altres parts de l'estat espanyol, així com de diferents entitats i la Direcció d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

El film de Barbé reflecteix l'experiència de les persones que s'apleguen en un club on es practica cross-dressing. Es tracta d'una mirada sobre el gènere, les vivències i prejudicis socials de les dones trans i persones que practiquen el cross-dressing.

Aquest acte comptarà amb la presència de la directora del documental Alba Barbé, la directora fotogràfica i protagonista del documental Mar C. Llop, i la presentació de l’acte anirà a càrrec d’un/a representant de Cineclub Vilafranca i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo. Al final del documental s’obrirà un espai de debat per a totes les persones assistents.

Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tesi doctoral es titula «El cross-dressing en el context català del segle XXI», realitzada a l'interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l'estudi, l'elaboració de polítiques públiques i la realització d'intervencions educatives per eradicar les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia.