Cineclub Vilafranca reobre el Kubrick el 8 de juny

Cineclub Vilafranca reobre el Kubrick el 8 de juny

30/05/2022 | Cineclub Vilafranca

Després de 6 mesos tancat, el dimecres 8 de juny Cineclub Vilafranca reobrirà el cinema Kubrick de Vilafranca. Per celebrar-ho s’ha preparat una gala especial a les 20h, amb catifa vermella, photocall, diverses sorpreses, la projecció de la película d’Stanley Kubrick Atraco perfecto (en 35 mm.) i una degustació final de cava Mascaró. A banda dels socis del cineclub i de convidats, la gala també s’obrirà al públic mitjançant un sorteig que s'anunciarà des de la web de l'entitat.

El dia següent, 9 de juny, el Kubrick començarà oficialment la programació regular amb l’estrena de Jurassic World: Dominion.

La reobertura i gestió del cinema Kubrick és un projecte de Cineclub Vilafranca, que compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el grup cooperatiu Entrem. A més de gestionar el Kubrick, Cineclub Vilafranca manté també la gestió de la sala Zazie, al Casal de Vilafranca. A partir d’ara els socis de l’entitat gaudiran de dues pel·lícules gratuïtes setmanals (una a cada sala) i avantatges i descomptes als dos cinemes.

Segons el president de Cineclub Vilafranca, Jaume Felipe, “disposar de la Sala Zazie i el Kubrick permetrà que Vilafranca recuperi una programació variada de qualitat, noves propostes, i programacions diferents a cada sala adaptades al seu públic”. Felipe ha destacat sobretot el projecte educatiu per a les escoles que començarà el proper setembre al Kubrick.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, ha explicat que “l’Ajuntament ha triplicat l’aportació que fa habitualment a Cineclub Vilafranca”. “Estem contents de poder aportar la nostra ajuda”, ha afegit, “però l’important és que la gent vagi al cinema perquè sinó no servirà de res”.

En representació del Grup Cooperatiu Entrem, Elisabeth Olivé, directora de l’àrea de comunicació i relacions amb l'empresa, ha explicat que “s’ha arribat a un acord amb Cineclub Vilafranca per tal que personal del nostre grup en risc d’exclusió social es pugui incorporar tant a les taquilles com al servei de neteja del cinema”.

Tots els detalls del projecte s’han donat a conèixer aquest dilluns, 30 de maig, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de Cineclub Vilafranca, l’Ajuntament de Vilafranca, Entrem i la família Olivella (propietària de la sala).