Cineclub Vilafranca estrena "Flash" al Kubrick, en què ha participat el jove penedesenc Daniel Sabaté fent efectes visuals

Cineclub Vilafranca estrena "Flash" al Kubrick, en què ha participat el jove penedesenc Daniel Sabaté fent efectes visuals

09/06/2023 | CineClub Vilafranca

Flash s’estrena el divendres 16 de juny al Kubrick Cinema (gestionat per Cineclub Vilafranca), de manera simultània amb altres cinemes del país i del món. És la nova gran aposta del cinema de superherois i arriba amb expectació i bons comentaris. Però l’estrena també té una connexió penedesenca: en els espectaculars efectes visuals (VFX) de la pel·lícula hi ha participat el jove penedesenc Daniel Sabaté.

Daniel Sabaté té 25 anys i és de Guardiola de Font-rubí. Va començar la seva formació a l’escola Arsenal de Vilafranca i a l’EMAiD de Vilanova, es va especialitzar en 3D a Barcelona i l’any 2020 va fer pràctiques a Dinamarca, on ja col·laborar ens els VFX d’una sèrie de televisió. El 2022 va començar a treballar pel prestigiós estudi canadenc d’efectes visuals Scanline. Des de Guardiola de Font-rubí i de manera remota, Sabaté va treballar durant 9 mesos en les textures 3D de 12 minuts de la pel·lícula que recreen de manera espectacular la ciutat de Gotham City.

Sabaté presentarà la pel·lícula al Kubrick el pròxim dissabte 17 de juny a les 20 h, en un acte especial conduït pel programa de cinema i humor No Som Ningú (de la ràdio Ona La Torre de Torredembarra), que farà el tancament de la seva primera temporada amb aquest esdeveniment. "No Som Ningú" està presentat pels joves Adrià Jurado, Paula Espelt i Pau Melero. A les 20 h començaran a gravar el pòdcast amb el públic de la sessió i entrevistaran a Daniel Sabaté. A les 20.30 h es projectarà la pel·lícula. I després de la projecció el programa recollirà les reaccions del públic i algunes sorpreses més.