Cicle de cinema de muntanya a la Zazie

Cicle de cinema de muntanya a la Zazie

09/06/2017

La projecció es fa en col·laboració amb el CEP, Centre Excursionista Penedès, que ens ofereixen dos títols premiats en l’edició del 2016 del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. La sessió, que començarà a les 21:30h, comptarà amb una presentació a càrrec del director del festival, Joan Salarich.

S'hi podran veure dos títols: Freedom under load, documental guanyador del Gran Premi 2016 i Premi FEEC a la Millor Fotografia, i La liste, que va obtenir el Premi Grandvalira al millor film d’Esports de Muntanya 2016.

El promer documental, Freedom under load, ens situa a la serralada de l’Alt Tatras, on hi persisteix un ofici generacional: amb pesades càrregues de 100kg a l’esquena i desafiant el vent, les tempestes o la neu profunda, uns homes han escollit la professió de portar subministraments als diferents refugis del Tatras. El documental descobreix, a través de la vella generació de portejadors, què s’amaga darrera d’aquesta elecció.

El documental La liste, que es projectarà a les 22:30h, està protagonitzat per l’esquiador Freeride Jérémie Heitz, ens farà partíceps de l’objectiu d’esdevenir el millor especialista en descens alpí. Seguint una llista dels descensos dels principals cims que vol realitzar, anirem trobant les grans llegendes del descens extrem que han fet progressar aquesta modalitat esportiva, com en Sylvain Saudan o en Dédé Anzévui.