Maria Montessori (Sala Zazie - Casal)

Maria Montessori (Sala Zazie - Casal)

Sala Zazie

  • Dimecres 29 de maig de 2024, 18:00h

Comprar entrades

París, any 1900. Lili d'Alency és una popular cortesana que amaga un secret. La seva filla va néixer amb una discapacitat i la manté allunyada per protegir la seva carrera i reputació. Lili decideix traslladar-se a Roma per començar una nova vida. Allà hi coneix Maria Montessori, una doctora que està desenvolupant un revolucionari mètode educatiu per treballar amb els anomenats “nens deficients”.

Léa Todorov planteja alguna cosa més que un biopic sobre com Maria Montessori es va obrir camí en un món d'homes: modifica la nostra mirada cap als nens amb necessitats especials. La pel·lícula es proposa educar la nostra mirada, aquesta mirada que s'aparta, instintivament, perquè abasta una realitat incòmoda, trista i dolorosa, que no es vol veure, i ho aconsegueix de debò, arribant a emocionar-nos sincerament i de manera intel·ligent, com si alguna cosa realment hagués canviat en nosaltres.

Títol original: La nouvelle femme
Director: Léa Todorov
Guió: Léa Todorov, Catherine Paillé.
Intèrprets: Jasmine Trinca, Leïla Bekhti, Rafaëlle Sonneville-Caby, Raffaele Esposito, Pietro Ragusa, Agathe Bonitzer, Sébastien Pouderoux, Laura Borelli i Nancy Huston.
Qualificació: No recomanada per a menors de 7 anys
Durada: 100 minuts
Idioma: Doblada al castellà / Versió original en italià subtitulada al castellà
Any: 2023
País: França