La emperatriz rebelde (Sala Zazie - Casal)

La emperatriz rebelde (Sala Zazie - Casal)

Sala Zazie

  • Divendres 9 de desembre de 2022, 19:00h (V.O.S.)
  • Dissabte 10 de desembre de 2022, 20:00h (V.O.S.)
  • Diumenge 11 de desembre de 2022, 19:00h
  • Dimecres 14 de desembre de 2022, 20:00h

Al Nadal del 1877, Sissí emperadriu celebra el seu 40 aniversari i no hi ha cap mena d’indici de felicitat al seu voltant: és jutjada constantment pels seus propis fills, i viu submisa a la seva bellesa en decadència pel pas del temps. Asfixiada per les normes, i amb una fam voraç de saber i de vida, Elisabet de Baviera es rebel·la cada cop més contra les imposicions, a la recerca de l’emoció de la joventut.

En la línia de la María Antonieta de Sofia Coppola o la Miss Marx de Susanna Nicchiarelli, la directora austríaca Marie Kreutzer duu a terme una moderníssima lectura, alhora feminista i crítica, d’una figura històrica que forma part de l’imaginari popular en part gràcies a les pel·lícules que va protagonitzar Romy Schneider. El film suposa a més a més l'enèsima confirmació de Vicky Krieps (El hilo invisible) com una de les actrius més portentoses del cinema contemporani.

Títol original: Corsage
Director: Marie Kreutzer
Guió: Marie Kreutzer
Intèrprets: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner i Colin Morgan.
Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys
Durada: 113 minuts
Idioma: Doblada al castellà / Versió original en alemany subtitulada al català
Any: 2022
País: Àustria