El arte de la amistad

El arte de la amistad

Sala Zazie

  • Dimecres 17 de gener de 2018, 20:15h

L’amistat a examen

La història de
Final Portrait,  primera pel·licula en que Tucci no hi participa com actor, es centra a l’any 1964, quan el genial pintor i escultor suís Alberto Giacometti va convidar al seu amic i crític d’art nord-americà James Lord, a posar per ell per fer-li un retrat.

El que suposadament havia de durar tan sols uns dies, s’allargà i es convertí en quelcom més profund que l'observació d'una figura humana estàtica. Totes aquelles setmanes de convivència, van fer que Lord comprengués i visqués en la seva pròpia pell les inseguretats, les contradiccions i dificultats que comporta el procés creatiu d’un geni de la plàstica: l’esforç, la frustració i el caos fins arribar a la bellesa d’una obra mestra de la història de l’art contemporani.

Encapçcalen el repartiment el popular i multipremiat actor australià Geoffrey Rush en el paper de Giacometti, dominant amb total solvència l’ambivalència del gran artista i el prometedor jove actor nord-americà Armie Hammer que li dona la rèplica en el de Lord.

A destacar també la fotografia de Danny Cohen,  arriba a convertir-se en gairebé imprescindible per recrear-nos la particular atmosfera del apartament-estudi de París. La seva poètica ens ajuda entendre millor com va succeir el particular encontre dels dos amics relatada en aquest  personal biopic.

Títol original: Final Portrait
Director: Stanley Tucci
Guió: Stanley Tucci
Intèrprets: Geoffrey Rush, Armie Hammer, Clémence Poesy, Tony Shalhoub, Sylvie Testud, James Faulkner
Gènere: Drama biogràfic
Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys
Durada: 90 minuts
Idioma: Projecció en V.O. (anglès) subtitulada i en versió doblada
Any: 2017
País: Regne Unit