Astel + La petite vendeuse de soleil - Festival de Cinema Africà (Sala Zazie - Casal)

Astel + La petite vendeuse de soleil - Festival de Cinema Africà (Sala Zazie - Casal)

Sala Zazie

  • Divendres 30 de setembre de 2022, 18:00h (V.O.S.)

Astel

Astel té tretze anys i viu a Fouta, una regió allunyada al nord del Senegal. És la fi de la temporada de pluges i cada dia Astel acompanya la seva mare a la muntanya. Tots dos s’ocupen del ramat de vaques. Però un dia, enmig del desert, la nena coneix un pastor. Aquesta trobada trastornarà la tranquil·la relació entre Astel i el seu pare.

La petite vendeuse de soleil

A Dakar, la venda ambulant de diaris sempre ha estat una activitat de nois, però un bon matí aquesta exclusivitat és posada en dubte per Sili, la petita captaire que viu al carrer desplaçant-se amb l’ajut d’unes crosses. Para la mà en el mateix lloc on els nois venen els diaris, però l’han agredit i ha rodat sobre l’asfalt. La decisió està presa. A partir de demà vendrà diaris, com tothom.

Fantàsticament dirigida i amb unes interpretacions que desprenen veritat (realitzades per actors no professionals), La petite vendeuse de soleil és una pel·lícula que amaga en el seu escàs metratge un missatge tan poderós com necessari: la superació, el fet de ser un mateix, creure en tu mateix i fer allò que et proposes, independentment de la meta. En definitiva, una petita joia d’allò més recomanable.

A continuació: Tertúlia amb Agnès Agbotton, escriptora, i una representació de l’ONG Alkària que col·laboren amb una escola de Koldo (Senegal).

Accés gratuït.

Títol original: Astel / La petite vendeuse de soleil
Director: Ramata-Toulaye Sy / Djibril Diop Mambéty
Guió: Ramata-Toulaye Sy / Djibril Diop Mambéty
Intèrprets: Hawa Mamadou Dia, Cherif Amadou Diallo, Alassane Hamet Ly i Khady Diallo / Lissa Balera, Dieynaba Laam, Tayerou M'Baye, Martin N'Gom i Oumou Samb.
Durada: 24 minuts / 45 min.
Idioma: Versió original en fula / wólof subtitulada al català
Any: 2021/1999
País: França / Senegal